[...] agrest, śliwki, wiśnie - tylko do 250 gram Ryby: tylko chude - leszcz, dorsz, mintaj, pstrąg, sandacz, drenadżer, błękitek - do 100 gram Mięso: kurczak bez skórki, chuda wołowina i cielęcina - do 100 gram , z bulionu mięsnego zbieramy tłuszcz Jaja: jedno - dwa gotowane lub smażone bez tłuszczu Ser: chudy biały - do 100 gram Płyny: 1,5 - 2 l [...]
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zrobienia mięsa w słoiku. Przemawia za tym łatwość przechowywania, jak i cena bo np. można kupić w promocjach mięso w dobrej cenie. Czy to drób, wołowina czy też wieprzowina. Czy są jakieś przeciwwskazania do spożywania takiego mięsa? Konserwom fitmeat raczej jakościowo by nie ustępowały
Witam!Jestem alergikiem i nie mogę nic co ma lub miało związek z mlekiem. Obecnie jestem na redukcji i chciałbym na noc uzupełniać dietę o białko. Kurczak, czy wołowina na noc.. jakoś tak dziwnie się z tym czuje, więc postanowiłem zamienić to na odrzywkę białkową. Czy białko ryżowe ma takie same właścwości jak białko serwatkowe? A jeśli jest [...]
Witam jakie mięso kupić na steki. Kupywałem wołowine i normalnie formowałem steka ale teraz ta wołowina jest jakaś jak z podłogi twarda jak kamień jak tego steka zrobiłem 2 musiałem wyrzucić bo się jeść nie dało wie ktoś z jakiego mięsa najlepiej robić steki
[...] trochę masy mięsniowej, dieta z aplikacją 3500 kalorii 1,4g białka na kilogram (dieta zdrowa, makarony z soczewicy/groszku, dużo orzechów, warzyw, owoców twarogu, kurczak/wołowina) plus kreatyna, białko W dni wolne lub po treningu kardio (bierznia, rower, basen) 8 godzin snu,drzemka po południu mam duży problem ze zrzuceniem brzucha, zjechałem [...]
[...] do sprzętu Siłownia Fitness Academy Dieta: Obecnie kontroluje tylko spożycie białka na poziomie 180 gram dziennie. Biało głównie z produktów: pierś z indyka, kurczaka ,wołowina, jajka ,biały ser, odżywka białkowa Nie jem śmieciowego jedzenia i słodyczy ,chipsów itp Niestety od kiedy jest ciepło pozwalam sobie za często na alkohol ( piwo [...]
[...] :)? Nie wymagajmy od produktu za który płacimy 5,99 zł za 400 g żeby był on najwyższej jakości, "coś za coś". Choć i tak uważam że jakościowo jest naprawdę nieźle, wszak to wołowina, która zawiera mnóstwo białka i aż 4 g kreatyny w 1 kg mięsa! Przejdźmy może do samego smaku mięsa. Usmażyłem burgery tradycyjnie na patelni grillowej, ówcześnie [...]
Witam , czytam forum wasze od tygodnia , nie bede pisal diety idealnej cdoziennie co jesc bo sie nudzi , i nie liczylem bialka ww itd. , dla osoby ktora je ok 4000 kcal i wazy 95kg przy 178 to rpzejescie na diete 1500 a tyle bedzie jakos wychodzilo to chyba duzy postep. Wiadomo ze jak np. posilek prze treningowy bedzie duzy ,to nei dodam na [...]
[...] tłuste i półtłuste twarogi i serki kanapkowe, masło i margaryny, mięso wieprzowe i jego przetwory, a także słodycze. Źródłem białka powinny być: chudy biały drób i wołowina, chudy i odtłuszczony nabiał, chude ryby morskie (sola, dorsz). Do przyrządzania sosów używaj małej ilości oliwy z oliwek. Czasami brzuszek staje się krągły niczym [...]
[...] Nie wyrzucamy żółtek, bo są one zbyt wartościowe. * mięsa - drób (kurczak, indyk) - ze względu na sporą zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu - wołowina - bardziej wartościowe mięso od drobiu, warto czasem włączać wołowinę do jadłospisu - wieprzowina - szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też [...]
[...] - Najlepszymi źródłami białka są produkty zwierzęce, gdyż ich skład aminokwasowy najbardziej przypomina białko człowieka. Są to - jaja, ryby, drób, wołowina, sery. Opieramy się na chudym mięsie i serach gdyż wolne są one od kwasów tłuszczowych nasyconych, których nadmiar w diecie niekorzystnie wpływa na zdrowie. Nie [...]
Panie i Panowie pozwalam sobie umieścić na forum treść dłuższego artykułu pióra Arnolda Schwarzeneggera o bardzo intensywnym trenigu na mase i siłe. Artykuł jest w moim posiadaniu od ponad 10 lat czyli od czasu kiedy zainteresowałem się kulturystyką. Daty powstania nie potrafię podać bezpośredni. Redagując tekst do prezentacji na forum w dziale [...]
[...] z 80 g tego włozyc = 30gB 2 100g sledzika tutaj jem sobie z wazywkami=20gB 3 100g kaszy gryczanej+piers z kurczaka ile mozna by bylo dac na ta pore 4 100g kaszy gryczanej+ wołowina jak wyzej ile dodam ze to posilek przed treningiem 5 po treningu 100g SWG=30gB 6 120g ryzu + 100g piersi z kurczaka 7 25g białka wiem ze sporo tych posiłkow jest ale [...]
[...] z tłuszczy ww= 1657/4= 414,25g~414g 3000kcal-560kcal-783kcal= 1657kcal z węglowodanów Tak to mniej więcej wygląda. +Źródła białka to: jaja, pierś(czasem jakiś indyk, wołowina jak będzie promo w sklepie :) ), tuńczyk w wodzie(nie wiem z czym go przygotować), twaróg, serek wiejski, ryby mrożone oraz będę sobie wliczał białko roślinne z [...]
potrzebuje szybkich łatwych przepisów jak przygpotowac wołowinę ? lepiej gotowac czy smaczyc lub tez wrzucic do piekarnika ?jak długo ? zalezy mi na czasie poniewaz od razu po treningu chciałbym spozywac
[...] są źródła tyrozyny? Najlepszymi spożywczymi źródłami l-tyrozyny są produkty bogatobiałkowe. Szczególnie zasobne w ten aminokwas są: soja i strączki, drób, wieprzowina i wołowina, ryby, jaja oraz nabiał. Należy jednak uważać tutaj na produkty fermentowane i długo dojrzewające, takie jak sery twarde, czy przetwory mięsne. W procesach tych [...]